Ga naar de inhoud

Artevelde
Grand cru

“En, wat vind je ervan?” Op een dag, toen Jacob van Artevelde door de straten van Gent wandelde, werd hij aangesproken door enkele enthousiaste stadsgenoten. Ze waren een nieuw bier aan het brouwen. Hij snoof de geur op en antwoordde: “Dat is een echte grand cru!” En de smaak? Die kun jij nu beleven. Net zoals Artevelde toen.

ARTEVELDE
Grand Cru

Belgisch donker roodbruin
hoge gisting
7.2 vol %

Geur en smaak: perfect aroma waarin gebrande mout, karamel, zoete fruitigheid en goede bitterheid zegevieren. In de afdronk kruist een toffee-pittige hint de degens met een vleugje dadel.

Klinkt op het goede leven. Hier. Met dit bier.

Wijs. Waarachtig. wonderlijk.

Kijk en geniet van Artevelde Grand Cru. Een donker roodbruin bier, bekroond met een stevige, romige crèmekleurige schuimlaag. Klaar om het glas te heffen? Artevelde Grand Cru verwent met een rijke oogst.

Artevelde
Gentse Wijze

Over smaak en kleur valt niet te twisten. Behalve als er Artevelde in jouw glas zit. Zwart op wit, het beste Gentse bier. Proef daarom Artevelde Gentse Wijze, een verfrissend hedendaags brouwsel met z’n typisch Gentse karakter. Wees wijs. Niet grijs. Net als Jacob van Artevelde, ‘de Wijze man’.

ARTEVELDE
Gentse Wijze

Belgisch strong blond
hoge gisting
8 vol %

Geur en smaak: kruidige hopneus die aan wijn doet denken, bloemig, licht peperig aroma, fris en gebalanceerd mondgevoel met een droogbittere afdronk

Drink dit bier op je gezondheid. En op je wijsheid.

Wijs. Waarachtig. Wonderlijk.

Net zoals Jacob is Artevelde Gentse Wijze een stevig bier. Drink het wijs. Wees op je kievief. Dan geniet je ten volle van de verrijkte hop en de extra mouttoets. Artevelde Gentse Wijze degusteren is een waarachtig wonderlijke ervaring.

Artevelde
Gentse Leute

Artevelde is Gent en Gent is Artevelde. Joviaal en vrij. Sociaal bevlogen. En met veel Gentse leute, een vorm van lichtvoetigheid die je alleen hier vindt. Wil je klinken op dat leven? Doe dat met Artevelde Gentse Leute, een hedendaags brouwsel met rijke geschiedenis. Proef z’n geestige inborst en bevrijd de leutigaard in jou.

ARTEVELDE
Gentse Leute

Belgisch blond
hoge gisting
6.2 vol %

Geur en smaak: fris en fruitig, kruidig door het samenspel van hoppen en kruiden, volmondig met een granige en romige afdronk. 

Drink dit bier met veel plezier. D’ammuuzeleute!

Wijs. Waarachtig. wonderlijk.

Artevelde Gentse Leute is een stadsbier met een uitgesproken pilskarakter. Je kan het makkelijk een kopje kleiner maken (dat hebben ze met Jacob van Artevelde ook gedaan). En het is vooral goed tegen de dorst en voor de amuzoase. Zwart op wit echt Gentse Leute.